marian.neagoe@rotaryplanteaza.ro  |   +40 744 397 009

District 2241 România și Republica Moldova


În perioada 2003-2018 am plantat:

179.184 de copaci

În anul 2018 am plantat deja:

53.485 de copaci

Emilian Sopoian

Mesajul Guvernatorului

"Președintele RI, Ian Riseley, a lansat o provocare în discursul său de la Adunarea Generală de la San Diego: ca fiecare club Rotary să planteze câte un copac pentru fiecare membru al său până în data de 22 aprilie 2018, care marchează Ziua internațională a Pământului.

Districtul nostru, prin proiectul inițiat de RC Oradea, al cărui obiectiv ambițios este de a planta 1 milion de copaci, depășește cu mult provocarea lansată la nivel internațional. Cu ajutorul celor peste 6.000 de rotarieni, rotaractieni și interactieni, Rotary România și Republica Moldova, având sprijinul și implicarea mea directă, va reuși să aibă un impact real asupra dezvoltării durabile a comunităților noastre și asupra mediului înconjurător.

Încurajez fiecare Club să participe la realizarea acestui proiect, pentru că împreună putem să generăm schimbarea de care este nevoie în jurul nostru. Iar acestă schimbare trebuie să vizeze mediul înconjurător și problema dispariției pădurilor. Serviciul nostru către comunitate se îndreaptă și spre dezvoltarea generațiilor viitoare.

Ce gest mai frumos și plin de iubire dedicat generațiilor viitoare am putea să facem decât să lăsăm în urma nostră o armată de copaci pe care noi i-am plantat?

Emilian Sopoian
Guvernator 2017-2018
District 2241 România și Republica Moldova

 Marian Neagoe

Cuvânt înainte

"Dragi prieteni rotarieni,


Suntem cu toţii preocupaţi de sănătatea din prezent a mediului şi a oamenilor, precum şi de binele urmaşilor noştrii. Aerul pe care îl respirăm este produs şi de păduri şi ceea ce se întâmplă în ultimii ani nu ne dă speranţe de mai bine.

Clubul Rotary din Oradea a organizat în toamna precedentă cea de a 13-a ediţie “Rotary plantează” şi ştim că şi alte cluburi din district au organizat astfel de acţiuni de-a lungul anilor.

Plantarea a 1 milion de copaci la nivel de District, în anul nostru rotarian, este un proiect amplu și ambițios specific Rotary.

Este nevoie să ne unim forţele întregului District 2241 pentru acest proiect de anvergură, cu impact major şi constant de-a lungul timpului. Multe cluburi şi poate chiar districte din lume fac astfel de acţiuni."

Marian Neagoe
District Governor Nominee - Rotary International, District 2241 - România & Rep. Moldova
District Membership Committee Chair 2016-2019
Rotary Club Oradea

Video

Padurea Rotary

Home

Despre proiect


Despre proiect

Suntem cu toţii preocupaţi de sănătatea din prezent a mediului şi a oamenilor, precum şi de binele urmaşilor noştrii...

Cum plantezi un puiet


Cum plantezi un puiet

Plantarea se face toamna târziu sau în timpul iernii când temperatura este pozitivă, dar ...

Cele 10 porunci ale plantării


Cele 10 porunci ale plantării

1 – Alege locul plantării din timp și cu grijă...


Considerente


Propuneri


Evenimente